سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیم و کابل اعتماد

معرفی و بررسی کاربردهای کابل کواکسیال

خش عمده ای از سیگنال ها و داده ها، در پروژه های مخابراتی، از طریق کابل کواکسیال منتقل می شوند. این نوع از کابل ها از سالیان قبل، برای این منظور مورد استفاده قرار گرفته اند. اطلاعات جامع تر در مورد کابل کواکسیال را در این مقاله بیابید.

کابل کواکسیال چگونه کابلی است؟

کابل های کواکسیال (Coaxial Cable)، که از سال 1936 وارد بازار سیم و کابل، شدند، نوعی از کابل می باشند که در داخل آن ها از یک رسانا یا هادی استفاده شده است. این رسانا به کمک عایق پلیمری پوشش داده می شود. به منظور حذف میدان های الکتریکی خارج از این کابل، یک لایه ی مسی ساده یا قلع اندود، با نوار آلومینیوم فویل به نام اسکرین روی لایه عایق کشیده می شود. اجزای مذکور به کمک لایه پلمری روکش می گردند. جنس این روکش را معمولاً پی وی سی در نظر گرفته می گیرند. گفتنی است که هادی این کابل ها، از مس آنیل شده و به صورت تک مفتولی یا تابیده شده منظم می باشد که گاهاً به صورت ساده و گاهاً به صورت قلع اندود به کار می روند. عایق به کار گرفته شده در ساختار این کابل ها، آمیزه ی پلی اتیلنی فوم یا جامد است.

انواع کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال بر اساس مشخصات و ویژگی های خود مانند قطر، امپدانس و همچنین نیاز های مربوط به انواع مختلفی تقسیم می شوند. بر اساس امپدانس، می توان آن ها را به دو نوع 50 و 75 اهمی تقسیم نمود. اما در یک دسته بندی کلی، کابل کواکسیال را به دو دسته ی Thinnet و Thicknet تقسیم می کنند. کابل Thinnet قطری برابر با 25/0 اینچ دارد که کاربرد راحتی نیز دارند. این نوع از کابل ها تقریباً قابل استفاده برای کلیه ی شبکه ها می باشند. کابل Thinnet مستقیماً به کارت شبکه اتصال پیدا می کند. کابل های Thicknet نیز انعطاف پذیر و دارای قطری 2 برابر کابل Thinnet هستند. این نوع از کابل ها، دارای هسته ی مسی ضخیم تری نیز می باشند. کاربرد این دسته از کابل ها در مقایسه با نوع اول، کم تر است.

کابل کوکسیال

برای چه منظور می توان از کابل کواکسیال استفاده کرد؟

کاربرد کابل کواکسیال برای مقاصدی چون انتقال فرکانس های صوتی در تلویزیون و رادیو به وفور دیده می شود. در واقع این نوع کابل، در مسافت های بلند، جهت برقراری ارتباط بین شبکه های تلفن، تلویزیونی و رادیویی مورد استفاده قرار می گیرد و در مسافت های کوتاه، برای اهدافی مانند اندازه گیری الکترونیکی به کار می رود. نوع میکرونی این کابل نیز در تجهیزات نظامی، استفاده می شود. حمل سیگنال ها از ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، به گیرنده ها نیز توسط این نوع کابل ها انجام می شود.

قیمت کابل کواکسیالسیم و کابل برق

قیمت کابل کواکسیال

مواد به کار رفته در ساخت کابل کواکسیال، بر قیمت آن تاثیر می گذارد. با توجه به تنوع این کابل ها، رنج قیمتی آن ها نیز متفاوت خواهد بود. آن نوع از کابل هایی که هادی آن ها از مس ساخته شده است، قیمت بالاتری نسبت به کابل هایی با هادی آلومینیومی خواهند داشت. پلیمر به کار رفته در عایق و روکش کابل ها، بسته به کیفیت خود می تواند اختلاف قیمت در کابل ها ایجاد نماید. از آنجایی که شرکت های مختلف در زمینه ی تولید و توزیع این کابل ها، فعالیت می کنند ممکن است به منظور تنزیل قیمت کابل، از کیفیت مواد به کار رفته در ساختار آن بکاهند که این امر منجر به بروز مشکلاتی در شبکه و هم چین کاهش طول عمر آن گردد.

فروش کابل کواکسیالسیم و کابل برق

نکات قابل توجه در هنگام خرید کابل کواکسیال

همانطور که اشاره شد، فروش کابل کواکسیال بی کیفیت نیز در بازار صورت می گیرد که همین امر، لزوم دقت به نکاتی در هنگام خرید آن را ضروری می سازد. از جمله نکاتی که در هنگام خرید این نوع کابل ها باید به آن دقت شود، توجه به نوع هادی به کار رفته در آنها می باشد. هادی مسی بهترین نوع هادی برای کابل ها می باشد، هر چند که از نظر هزینه ای نیز، در سطح بالاتری قرار دارد. همچنین به هنگام خرید کابل، باید فاصله تجهیزاتی که می بایست به وسیله این کابل به یکدیگر متصل شوند، را مورد توجه قرار داد. در فواصل بالا، صرفاً کابل مسی باید استفاده شود. همچنین در صورتی که کابل برق منبع تغذیه در مجاورت کابل کواکسیال قرار گرفته باشد، لازم است که کابل های شیلد داردو لایه انتخاب شود. چرا که سبب خنثی سازی اثرات میدان مغناطیسی بر کابل می شود.